[...] Amino Acids ) i aminokwasów rozgałęzionych BCAA białka serwatkowe podnoszą po-posiłkowe stężenie aminokwasów we krwi do znacznie większego poziomu niż kazeina czy białka jaja. Globalnym efektem powyższych właściwości jest znacząca poprawa ogólnego bilansu azotowego organizmu - szczególnie w okresie wzmożonego katabolizmu (wysiłek fizyczny, [...]
[...] składników pokarmowych (np substancji antyodżywczych), ma wpływ na strawnośc i wchłanialność białek/aminokwasów, o czym wiele osób często zapomina (i np spożywa surowe jaja, bogate w inhibitory enzymów trawiennych...), ale fraza: mając pod dostatkiem łatwo przyswajalnych białek zwierzęcych nie będzie odpowiednio długo trawił pokarmu [...]
Wartość biologiczna jaja kurzego Nie ma w przyrodzie drugiego bardziej doskonałego surowca spożywczego niż jaja. Nikt się nad tym nie zastanawia, że normalnie zniesione i zapłodnione jajo kurze po dostarczeniu energii w postaci ciepła (39 st. C przez 21 dni) przeistacza się w żywy organizm (pisklę), w którym jest układ kostny, mięśniowy, [...]
4 pytania, 1 pytanie= chleb razowy zytni 500g, sklad maka zytnia w tym maki razowej 26%woda, sol, drozdze, moze zawierac sladowe ilosciglutenu sezamu mleka orzechow sol jaja, czy moze byc taki? 2 pytanie i 3 odnosnie makaronu 1 to firma podravka 100% durum sklad semolina z pszenicy durum woda, wartosc w 100g b-12, ww 71, t-17 2 makaron to z [...]
[...] 20:30-21:00 Dwie kanapki takie jak w szkole + dwa plastry pomidora + serek wiejski. Wartości odżywcze serka wiejskiego: Wartość energetyczna: 81,00 kcal Białko: 11,00 g Węglowodany: 2,40 g Tłuszcz: 3,00 g Lub jajecznica z dwóch jajek Lub jeszcze 3 kurze jaja gotowane Wartość odżywcza jednego jaja: Kcal: 121 Białko: 11 Tłuszcze: 8 Węglowodany: 1
[...] 0 0 0 Tego masła i majonezu nie testowałem jeszcze, ale np Mus jabłkowy spoko, robi robotę8-)8-) A i jest jeszcze "zwykły" makaron: Składniki: Proteina grochowa, Świeże jaja ( 20% ), gluten pszenny witalny. Wartość odżywcza w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 381kcal białko 70,7g węglowodany 4,3g - w tym cukry 2,2g tłuszcz 7,9g - [...]
[...] do gyrosa Czosnek w proszku/świeży Trochę oleju/oliwy do smażenia 69 g Białka 45 g Tłuszczu 30 g WW 804kcal zmien na ryz bialy + chude mieso/ryba kolacja: 2 jaja (130g) tuńczyk w sosie własnym (60g) dowolna papryka 50g cebula (30g) oliwki (20g) duża ilość dowolnych świeżych ziół białko 28g (zwierzęce 27g, roślinne 1g) [...]
[...] co zmienic? Płatki owsiane 180g / białko 21g/tłuszcze 13 //WW 112/Wartosc 659kcl Mleko UHT 0,5% 250g czy tam ml chodzi o szklanke :)/B 9g/T 1/WW 13 /Wartosc 98kcl 2 jaja kurze całe 100g /B 11 /T 8 / WW 1 /Wartosc 121kcl Oliwa z oliwek 10g /B /T 15 /WW /Wartosc 131 kcl No i do tego 2 tabletki witamin olimp vita sport brac wtedy gainera? [...]
żródło www.fit.pl Żółtko jaja jest jednym z najbogatszych źródeł cholesterolu w naszej diecie. Czy to oznacza, że jeśli chcemy uniknąć chorób kojarzonych z wysokim stężeniem cholesterolu we krwi, powinniśmy unikać jajek? Prawie same zalety Z żywieniowego punktu widzenia jajka stanowią skumulowane źródło większości podstawowych składników [...]
To ja najpierw o jajach z cholesterolem. http://hof.povray.org/images/bigthumb/4b.jpg Nie boję się cholesterolu. Dlaczego miałbym się bać jednego z najważniejszych składników, z którego zbudowane są komórki mojego ciała? Zanim jednak posądzicie mnie o ciągoty autodestrukcyjne przedstawię swój stan wiedzy na ten temat. Wiedza owa pozwala mi kroczyć [...]
[...] MATRIX 5.0 Rewelacyjna rozpuszczalność za pomocą łyżki Anaboliczne i antykataboliczne źródła protein Serwatka, micelarna kazeina oraz albumina jaja Niesamowity smak nawet z wodą Idealny dla każdego, nawet dla rekonwalescentów Smaki: Simply Vanilla – Waniliowy Orange Crème - [...]